AGV és AMR flotta

Ahhoz, hogy egy robotizált rendszer hatékonyan működhessen, célszerű a logisztikai feladatokat is optimalizálni. A legegyszerűbb módja automata irányított járműveket alkalmazni, amik teljes mértékben integrálhatóak gyártósorok, raktárak közé.

Mi a különbség az AGV és AMR között ?

Az AGV (Automated Guided Vehicle) és az AMR (Autonomous Mobile Robot) mindkettő automatizált mobil robotrendszerek, de különböznek az alkalmazási területekben, a működési elvekben és a rugalmasságban. Íme a két technológia közötti fő különbségek:

AGV

Az AGV-k általában rögzített vezetékek, sávok vagy optikai jelek mentén mozognak. Ezen jelek segítségével navigálnak a területen, és pontosan követik a kijelölt útvonalat. Az AGV-k általában nem rendelkeznek önálló térképalkotási és tervezési képességekkel.

Az AGV-k általában kijelölt útvonalakon mozognak, és általában nem rendelkeznek nagyfokú rugalmassággal vagy alkalmazkodó képességekkel. Állandó infrastruktúrát igényelhetnek, például vezetékeket vagy jeleket.

Az AGV-k telepítése általában bonyolultabb lehet, mivel szükség van az infrastruktúra kiépítésére, például vezetékek vagy jelek lerakására. Karbantartásuk is összetettebb lehet.

Az AGV-k általában ismétlődő feladatokat hajtanak végre, például anyagmozgatást raktárakban vagy gyártási folyamatok során.

AMR

Az AMR-ek önállóan navigálnak a környezetükben. Leggyakrabban Lidar, radar és más érzékelők segítségével térképezik le a környezetüket, majd az algoritmusok segítségével tervezik meg az útvonalukat és kerülik el az akadályokat.

Az AMR-ek rendkívül rugalmasak és alkalmazkodóképesek. Képesek önállóan új útvonalakat tervezni és alkalmazkodni az akadályokhoz vagy a változó körülményekhez.

A telepítése könnyeb lehet az AMR-nek, mivel nincs szükség kijelölt infrastruktúrára. Az AMR-ek általában könnyebben telepíthetők és karbantarthatók.

Az AMR-ek sokféle feladatot képesek ellátni, beleértve az anyagmozgatást, az inventarizálást, az emberekkel való együttműködést és még sok más tevékenységet.

Összességében az AGV-k hagyományosan szigorúan vezetett rendszerek, míg az AMR-ek önállóan navigáló és rugalmasabb robotrendszerek. Az AMR-ek szélesebb körű alkalmazási lehetőségekkel rendelkeznek, különösen az olyan területeken, ahol a környezet változékony vagy a feladatok sokféleek lehetnek.

Az alábbi márkákkal állunk kapcsolatban:

AGV AMR rendszer KIVNON
AGV AMR rendszer MIR

Keress minket bizalommal,
AGV vagy AMR rendszer igény esetén! Akár 1 darabról van szó, akár egy teljes flottáról.

Email elérhetőségünk:

Facebook elérhetőségünk:

LinkedIn elérhetőségünk: